Naar boven

Jouw persoonlijke coach

Wil je meer te weten komen over Erik als coach?

Als coach wordt er naar gestreefd je te coachen op het beste niveau.

Voor particulieren

Ben je actief op zoek naar een levensstijl vol passie en heb je nood aan verantwoorde en professionele begeleiding ? Het helen bij het behalen van jouw droomdoel is mijn passie.

Voor bedrijven

Fitte en efficiënte medewerkers ? Last van kortstondige afwezigheden op het werk? Coaching werkt inspirerend om je medewerkers tot een levensstijl vol energie en passie om te denken

Ruim 75 % van het ziekteverzuim zit in grijze zone.

Afwezigheden kosten bedrijven handen vol geld. En alleen werkgevers die werk maken van een positief beleid rond afwezigheden plukken daar de vruchten van.
Het is normaal dat een werknemer thuis blijft als hij te ziek is om te werken.

Uit cijfermateriaal blijkt dat echte zieken slechts 20% van de afwezigheden uitmaakt. En 5% is puur profitariaat, die mensen moet je op hun verantwoordelijkheid wijzen. Deze 25% zijn niet te vermijden. Spijtig genoeg.

En 75% van het ziekteverzuim zit in de grijze zone. De werknemer voelt zich niet echt goed, en blijft thuis. Nochtans zou de werknemer mits voldoende motivatie toch gaan werken.

Daarom is het van belang een positief absenteïsmebeleid te voeren. Het is ook belangrijk dat bedrijven de afwezigheden als symptoon bekijken, en gaan onderzoeken wat de onderliggende oorzaken zijn van het ziekteverzuim.

En ja, de werkgever heeft er baat bij ... absenteïsme kost immers een pak geld. Er is het werk dat niet uitgevoerd wordt, de zieke werknemer die betaald moet worden, er moeten eventueel voor vervanging gezorgd worden, ....

En ja, de werknemers hebben er baat bij ... het werk van de zieke collega moet verdeeld worden, een vervanger moet worden opgeleid, ...

Maar wat is nu de oorzaak van die afwezigheid, dat gebrek aan motivatie.

Absenteïsme heeft verschillende oorzaken en kan spijtig genoeg niet met één maatregel worden aangepakt. Een goed beleid is nodig, op maat van jouw bedrijf. En dat vergt een inspanning en ook een investering in je HR-beleid.

Een goed afwezigheidsbeleid begint bij de top. Het is immers de bedoeling om op termijn iedereen de sensibiliseren en een dynamisch hr-beleid te creeëren.

 

Wil je zowel je medewerkers motiveren en minder centen uitgeven aan afwezigheden,

 Vraag dan hoe coaching helpt 

Samen zoeken we een goed tijdstip in de agenda, afgestemd op jouw mogelijkheden. 

Voor het inplannen van een gesprek hoe coaching je kan helpen, kan je contact opnemen via het contactformulier of je belt me gewoon: 0479 36 94 61.

Referenties

een vriendelijk mailtje

Hey Erik,
Ik heb eind november 2 gesprekken gedaan en ben op basis daarvan aangenomen. Ik ben dan begin deze maand begonnen op mijn nieuwe job, als "Technical Procurement Specialist" bij -----, 1 van de grootste chemiebedrijven wereldwijd. Ik ben heel blij dat ik (eindelijk) de stap heb gezet, mede dankzij u!
Nogmaals bedankt Erik
mvg,
S---

ik breng je even op de hoogte

Dag Erik,

Zoals beloofd breng ik je op de hoogte bij het opstarten van mijn eigen cateringbedrijfje. Bij deze is het zover :).
Neem gerust een kijkje op www.***.be en volg ons op facebook als je interesse hebt.
De verbouwingen zijn bijna rond en ik werk nu bijna een jaar als ingenieur technieken op een studiebureau in Berchem.
Bij deze ben je helemaal op de hoogte,
Groeten,
J---

duwtje in de rug

Dag Erik,

Graag zou ik danken voor het "duwtje in de rug" dat ik echt wel nodig heb gehad om de bal aan het rollen te brengen.
Mijn werkgever snapte het wel en was eigenlijk blij dat ik de stap heb gezet. En nu worden het zware weken, alles afhandelen en doorgeven, en dan alles nieuw.

Maar soms is nieuw ook eens nodig.

Groetjes, N---

solliciteren

Beste Erik

Ik wil je graag bedanken voor de loopbaanbegeleiding.

Ik start in mijn nieuwe job als ... op 1/9/2017.

Met vriendelijke groeten

D... 

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10