Naar boven

Jouw persoonlijke coach

Wil je meer te weten komen over Erik als coach?

Als coach wordt er naar gestreefd je te coachen op het beste niveau.

Voor particulieren

Ben je actief op zoek naar een levensstijl vol passie en heb je nood aan verantwoorde en professionele begeleiding ? Het helen bij het behalen van jouw droomdoel is mijn passie.

Voor bedrijven

Fitte en efficiënte medewerkers ? Last van kortstondige afwezigheden op het werk? Coaching werkt inspirerend om je medewerkers tot een levensstijl vol energie en passie om te denken

Negatieve feedback wordt vaak als (onterechte) kritiek of zelfs als een persoonlijke aanval ervaren.

Het is niet fijn om negatieve feedback te krijgen. En toch kan je er uit leren. Het is een manier om dingen beter te doen en als persoon te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

In deze video legt Bart Provost een doeltreffende techniek uit van negatieve feedback positieve groeihormonen te maken.

Dergelijke kritiek – terecht of onterecht – komt hard aan.

Hoe kan je daar nu best op reageren? Meestal zien we dat mensen bij het krijgen van negatieve feedback in één van volgende reactiepatronen hervallen: ze gaan vechten of vluchten.

Vechten betekent dat ze in de tegenaanval gaan, zichzelf verdedigen en de feedback eigenlijk gaan verwerpen. “Wat wil je? Ik had een veel te krappe deadline, het was vechten tegen de tijd en ik stond er helemaal alleen voor!”. Deze aanpak heeft een aantal nadelen. In de eerste plaats sta je niet open voor de inhoudelijke feedback en mis je op deze manier een kans om te groeien en een betere versie van jezelf te worden. Bovendien is de kans groot dat je verzeild geraakt in een stevige woordenwisseling of zelfs een conflict met je baas.

De andere reactiemogelijkheid is vluchten. Je krimpt als het ware in elkaar en laat de volledige bagger over je uitstorten. Je aanvaardt dan wel de leerpunten uit de kritiek, maar je krijgt ook alle negatieve energie binnen. Dit is uiteraard niet wat je wilt.

Gelukkig is er nog een andere reactiemogelijkheid. Een doeltreffende en eenvoudig toepasbare techniek om de leerpunten en inhoudelijke feedback te aanvaarden, maar de verwijten en negatieve elementen uit de feedback af te blokken.

In onderstaande video legt communicatiecoach Bart Provost uit hoe je van negatieve feedback groeikansen kan maken voor jezelf.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HZKkbHxrlXs

Referenties

een vriendelijk mailtje

Hey Erik,
Ik heb eind november 2 gesprekken gedaan en ben op basis daarvan aangenomen. Ik ben dan begin deze maand begonnen op mijn nieuwe job, als "Technical Procurement Specialist" bij -----, 1 van de grootste chemiebedrijven wereldwijd. Ik ben heel blij dat ik (eindelijk) de stap heb gezet, mede dankzij u!
Nogmaals bedankt Erik
mvg,
S---

ik breng je even op de hoogte

Dag Erik,

Zoals beloofd breng ik je op de hoogte bij het opstarten van mijn eigen cateringbedrijfje. Bij deze is het zover :).
Neem gerust een kijkje op www.***.be en volg ons op facebook als je interesse hebt.
De verbouwingen zijn bijna rond en ik werk nu bijna een jaar als ingenieur technieken op een studiebureau in Berchem.
Bij deze ben je helemaal op de hoogte,
Groeten,
J---

duwtje in de rug

Dag Erik,

Graag zou ik danken voor het "duwtje in de rug" dat ik echt wel nodig heb gehad om de bal aan het rollen te brengen.
Mijn werkgever snapte het wel en was eigenlijk blij dat ik de stap heb gezet. En nu worden het zware weken, alles afhandelen en doorgeven, en dan alles nieuw.

Maar soms is nieuw ook eens nodig.

Groetjes, N---

solliciteren

Beste Erik

Ik wil je graag bedanken voor de loopbaanbegeleiding.

Ik start in mijn nieuwe job als ... op 1/9/2017.

Met vriendelijke groeten

D... 

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10